مقایسه پنجره آلومینیومی با UPVC | استقامت پنجره: با توجه به استحکام کششی بیشتر قاب آلومینیومی، این پنجرهها استقامت و قدرت بیشتری در تحمل بار و شرایط خاص آب و هوایی دارا هستند.
تفاوت در عایقبندی: با توجه به ویژگیهای پروفیل upvc در مقایسه با آلومینیوم پنجرههای upvc عایقهای صوتی و حرارتی بهتری محسوب میشوند.
تنوع پروفیل و زیبایی در رنگبندی: قاب پیویسی ویستابت دارای دو قاب ۶ و ۷ سانتیمتری است در حالیکه قاب آلومینیومی دارای تنوع قاب از ۴ تا ۱۵ سانتیمتر است تنوع فریمها در آلومینیوم بیشتر از upvc است و همچنین به دلیل آنادایز شد پروفیلهای آلومینیومی این پنجرهها از زیبایی بالایی برخوردار هستند.
تفاوت ابعاد بازشو: با توجه به استحکام و سایزهای پروفیل آلومینیوم امکان ساخت پنجرههایی با ابعاد بزرگتر وجود دارد که باعث میشود ابعاد بازشو در پنجرههای آلومینیوم تنوع بیشتری داشته باشد.
پروفیلهای Thermal break (با شکست حرارتی) پروفیلهایی هستند که از دو مقطع پروفیل آلومینیومی مجزا که به وسیله تیغههای پلیآمید به هم متصل میشوند، تشکیل شدهاند. پلیآمید خواص مکانیکی خود را در حرارتهای بالا و در برابر مواد شیمیایی و آب و اشعه یو وی حفظ میکند. بالا بودن استحکام و طول عمر بالا از دیگر مزایای تیغههای پلیآمید هستند. تیغه پلی آمید در پروفیل پنجرههای آلومینیومی ترمال بریک مانع انتقال حرارت از یک سطح به سطح دیگر میشود. نتیجه استفاده از پروفیل ترمال بریک، جلوگیری از انتقال سرما و گرما از جدار خارجی به جدار داخلی و بالعکس است.
پروفیلهای نرمال، پروفیلهای آلومینیومی با همه ویژگیهای ذکر شده درباره آلومینیوم است که فاقد قطعات پلیآمید است و در مقایسه با نوع ترمال ویژگیهای عایق بودن را کمتر داراست. همچنین استقامت کمتری در مقایسه با پروفیلهای ترمال بریک دارند.
مقاومت: فریم آلومینیومی مقاومتر از فریمهای ساخته شده از چوبهای و یا آهن و یوپیویسی و همچنین ارزانتر است. و میزان انقباض و انبساط کمتری در مقایسه با متریال نامبرده داراست. همچنین در مقابل تغییر رنگ و تابش آفتاب وبارش باران و آلودگی هوا و گرد و غبار مقاوم است و غیر قابل اشتعال است. پنجره دوجداره آلومینیومی از نظر مقاومت در برابر رطوبت، درب و پنجره آلومینیومی قابل رقابت با فولاد ضد زنگ و یا فایبرگلاس است. درب و پنجرههای آلومینیومی عایق صوتی و حرارتی مناسبی هم محسوب میشوند. پنجرههای آلومینیومی تا ۶۰ درصد در مقابل گرما و سرما عایق حرارتی هستند. همه این عوامل باعث میشود طول عمر پنجرههای آلومینیومی افزایش پیدا کند و همین عوامل، تفاوت قیمت پنجره آلومینیومی را با upvc به صرفه میکند.
اکثر فریمهای آلومینیومی با پوششی از اکسید به فروش میرسند. این پوشش قادر به از بین بردن مشکل خوردگی و سوراخ شدن فریم میشود که موجب میشود فریم پروفیل نسبت به رطوبت، ایمن شود. لذا درب و پنجره آلومینیومی انتخابی ایدهآل برای دربهای بیرونی است که باید در برابر شرایط آب و هوایی خارجی مقاومت کنند. همچنین چارچوب دربهای چوبی در مقابل رطوبت ایمن نیست و در فلزی نیز دچار خش و خوردگی میشود.
با توجه به استحکام کششی بیشتر، قاب آلومینیومی نازکتر در مقایسه با دیگر فریمها، درب محکمتری را فراهم میکند. وزن پنجره آلومینیومی یک سوم پنجرههای آهنی است. همچنین نسبت وزن به استحکام استثنایی است.
درب آلومینیومی بسیار سبکتر از فریم دربهای معمولی است. سبک وزن بودن طبیعی این دربها نصب آن را آسانتر میکند.
نگهداری و حفاظت از درب و پنجره آلومینیوم راحت است. چنین فریمهایی را می توان به طور مرتب با اسفنج مرطوب پاک کرد. معمولا نیازی به نقاشیهای منظم و یا رنگآمیزی برای حفظ ظاهر سطح آلومینیوم وجود ندارد.
درب و پنجرههای آلومینیومی تنوع بسیار بالایی در رنگآمیزی دارند همچنین در پنجرههای آنادایز شده از زیبایی بالایی برخوردار هستند.
اگر به دنبال شیشههای دوجداره و سه جداره برای عایقبندی ساختمان خود هستید، پنجرههای upvc گزینه خوبی برای شما هستند.
برخی از مزایای این پنجرهها:
پروفیل پنجرههای دوجداره آلومینیومی نرمال
استفاده از گالوانیزه برای استحکام بخشی و همچنین تحمل بارهای دینامیکی و استاتیکی وارد شده (شامل بارهای خارج و بارهای مستقیم) به پنجره از الزامات غیر قابل انکار سیستم پنجرههای دوجداره میباشد و اینکه ادعا میشود میتوان برای پروفیلی خاص از گالوانیزه استفاده نکرد، بی پایه و اساس بوده و هیچ پشتوانه فنی علمی و یا استانداردی ندارد و در هیچ یک از استانداردهای تدوین شده چه در ایران و چه در سایر کشورها چنین موضوعی وجود ندارد.
از نظر مقاومت در برابر رطوبت، درب آلومینیومی قابل رقابت با فولاد ضد زنگ و یا فایبر گلاس است.
اکثر فریمهای آلومینیومی با پوششی از اکسید در خرده فروشیها به فروش میرسند.
این پوشش قادر به از بین بردن مشکل خوردگی و سوراخ شدن فریم درب است که موجب میشود فریم درب نسبت به رطوبت و بیتوجهی که در نگهداری از آن ممکن است صورت بگیرد، ایمن شود.
لذا درب آلومینیومی انتخابی ایده آل برای دربهای بیرونی است که باید در برابر شرایط آب و هوایی خارجی مقاومت کنند.
چارچوب دربهای چوبی در مقابل رطوبت ایمن نیست و درب فلزی نیز دچار خش و خوردگی میشود.
با توجه به استحکام کششی بیشتر، قاب آلومینیومی نازکتر در مقایسه با دیگر فریمها، درب محکمتری را فراهم میکند.
فریم آلومینیومی مقاومتر از فریمهای ساخته شده از چوبهای جنگلی و یا آهن و مس و همچنین ارزانتر است.
نصب آسانتر پنجره آلومینیومی
درب آلومینیومی بسیار سبکتر از فریم دربهای معمولی است. سبک وزن بودن طبیعی این دربها نصب آن را آسانتر میکند.
نگهداری و حفاظت از درب آلومینیوم راحت تر است.
چنین فریمهایی را میتوان به طور مرتب با اسفنج مرطوب پاک کرد.
معمولا نیازی به نقاشیهای منظم و یا رنگآمیزی برای حفظ ظاهر سطح آلومینیوم وجود ندارد.
مقایسه پنجره آلومینیومی با UPVC
آلومینیوم رسانای گرماست و حرارت را به خوبی از خود عبور میدهد.
مثلا در ساخت رادیاتورهای ساختمان که برای گرمایش استفاده میشود از آلومینیوم استفاده میکنند.
استفاده از پنجرههای آلومینیومی باعث میشود که حرارت داخل خانه و محل کار به آسانی به بیرون رود و اتلاف انرژی بسیار زیادی بوجود بیاید.
برای حل این مشکلات کارخانههای تولیدکننده پنجرههای آلومینیومی از جمله شرکت درب و پنجره دوجداره بین الملل، به درب و پنجره خود مادهای به نام ترمال بریک – Thermal Break اضافه میکنند. اضافه کردن این ماده به فریم پنجره اگرچه باعث افزایش میزان عایق بودن پنجره میشود، اما یکپارچگی فریم پنجره را از بین میبرد.
علت این امر تفاوت انسجام و محکمی این ماده با آلومینیوم است. اما بزرگترین مشکل این راهکار ، افزایش قیمت بسیار زیاد این نوع از پنجرههای آلومینیومی است.
در مقابل وینیل به طور طبیعی عایق حرارت است. در سرمای زمستان فریم پنجرههای شما همچنان گرم میماند و اجازه خارج شدن هوای مطبوع خانه به بیرون را نمیدهد.
یکی از خصوصیات ویژه پنجرههای UPVC امکان ساخت پنجره از پروفیلهای چند حفرهای – Multi Chambered است که این حفرهها باعث تقویت بیشتر عایق بودن پنجره میشود.
حفرهها در پنجره جنس وینیل با عایق مخصوصی احاطه شده است که برخلاف حالت حفرهها در پنجرههای آلومینیومی، هوای بیرون را به داخل انتقال نمیدهد.