درب کشویی

درب کشویی | درب‌ها برای جداسازی فضای داخلی از بیرونی و بلعکس استفاده می‌شوند. با گسترش شهرنشینی و افزایش قیمت زمین و در نتیجه کاهش فضای منازل معماران و طراحان داخلی به دنبال راهی برای استفاده بیشتر از فضاها گشتند. کم‌کم درب‌های کشویی با حداقل اشغال فضا متداول شدند.
تاریخچه درب‌های کشویی به فرهنگ شرقی و دقیق‌تر کشور ژاپن بر می‌گردد و معمولاً از چوب برای ساخت درب کشویی استفاده می‌شد. اما با رواج این درب‌ها به سایر کشورها و باب ‌شدن آن امروزه تنوع استفاده در جنس و کیفیت درب کشویی بسیار بالا رفته است.
مهم‌ترین علت رواج استفاده از درب‌های کشویی این است که نسبت به سایر درب‌ها جای بسیار کمی را اشغال می‌کنند و بهترین انتخاب برای فضاهایی با متراژ پایین است.

در ادامه برای آشنایی با انواع درب کشویی با پنجره بین الملل همراه باشید.

 

 

نکات مهم در مورد انتخاب درب کشویی:

۱- از مرغوب و مناسب بودن جنس بدنه، ریل ها و اتصالات و سالم بودن مطمئن شویم.

۲- از سالم بودن و مرغوب بودن متریال و تجهیزات جانبی برقی درب‌های ریلی اتوماتیک اطمینان حاصل گردد.

۳- تناسب بین طرح و رنگ و تم درب انتخاب شده با فضای اطراف آن و یا دکوراسیون داخلی فضای مد نظر.

۴- نصب درب توسط افراد متخصص برای اطمینان از عملکرد درست.

۵- انتخاب مدل مناسب برای فضای مد نظر و یا ورودی مد نظر با توجه به فضای موجود برای درب، میزان تردد، طول عمر مفید مورد انتظار، میزان معلوم بودن سمت دیگر و در نهایت بودجه تخصیص داده شده.

۶- سرویس دهی درب کشویی اتوماتیک مورد استفاده در ورودی‌ها و پارکینگ‌ها در مواقع وقوع هر گونه اخلال در عملکرد و یا خرابی توسط نمایندگی‌های معتبر (در بیرون ساختمان).

۷- توجه به وزن کلی بدنه درب و نوع و کشش موتور مورد استفاده در درب کشویی اتوماتیک.
۸- بی سروصدا بودن در هنگام باز و بسته شدن درب.

 

 

کاربرد انواع درب کشویی:


درب کشویی در اتاق خواب:

علاوه بر افزایش فضای قابل استفاده در اتاق خواب کوچک این درب‌ها برای جداسازی فضایی نظیر رختکن مستر روم و یا جداسازی فضای اتاق بسیار مناسب هستند. اگر می‌خواهید درب در اتاق شما در معرض دید باش می‌توانید تریکیب رنگی اتاق را خنثی درنظر بگیرید اما اگر مانند تصویر بالایی دوست ندارید درب خیلی جلب توجه کند، با استفاده از رنگ و یا متریال آن را با سایر وسایل اتاق هماهنگ کنید.

 


درب کشویی در آشپزخانه:

برای جداسازی فضای آشپزخانه و حفظ حریم آن بدون کم کردن تعداد کابینت‌ها و اخلال در باز شدن درب آن‌ها، می‌توان به راحتی از درب کشویی پنهان شو استفاده نمود. برای حفظ یکنواختی دکوراسیون آشپزخانه می‌توان طرح این در را با کابینت‌های نصب شده یکسان بکار برد. هرگاه که بخواهید می‌توانید با این سیستم فضای ناهارخوری را به آشپزخانه اضافه کنید و یا بطور خصوصی از آن استفاده نمایید. این گزینه برای خانم‌های ایرانی که در آشپزخانه‌های سنتی راحت‌تر از آشپزخانه‌های اپن امروزی کار می‌کنند بسیار جالب و مناسب خواهد بود.


طراحی سرویس بهداشتی و حمام با درب کشویی:


فضاهای مورد نیاز در طراحی یک سرویس بهداشتی شامل جانمایی روشویی، سرویس فرنگی یا ایرانی، دوش، وان و … به همراه فضایی برای قرار گیری انسان جهت استفاده می‌باشد. بخش دیگری از فضای اختصاص داده شده مربوط به باز شدن در سرویس بهداشتی و عدم تداخل با سایر المان‌ها است و فضای بازشوی درب دستشویی اصلاحا فضای مرده نامیده می‌شود، بنابراین در‌های کشویی پنهان شو یک راه حل ایده آل برای سرویس بهداشتی و حمام کوچک می‌باشند که فاصله دیوار‌ها اجازه استفاده از در باز شو معمولی را نمی‌دهد و یا درب‌ها با یکدیگر تداخل دارند. این نوع در می‌تواند هم به عنوان درب اصلی و هم جداساز بخش دوش حمام بصورت شیشه‌ای از سرویس مورد استفاده قرار گیرد.

انواع درب ها از جمله: درب‌های چوبی، شیشه‌ای و یا ترکیبی از هر دو را می‌توان بر روی سیستم درب کشویی پنهان شو بکار برد. قدرت تحمل وزن بالا و عایق بودن، امکان کاشی کاری بر روی آن و عبور لوله‌های آب و فاضلاب از بدنه سیستم درب کشویی، قابلیت نصب انواع دستگیره و نصب قفل و … از دیگر مزایا و قابلیت‌های اجرایی آن برای یک سرویس بهداشتی ایده آل می‌باشد.


جداسازی فضاها با درب کشویی:


همه ما ایرانی‌ها از اتاق نشیمن و پذیرایی بزرگ و دلباز در منزل خود استقبال می‌کنیم و این تمایل در سازندگان بنا و خریداران ساختمان نیز وجود دارد. هرچه این فضا‌ها بزرگ‌تر و متراژ بیش‌تری داشته باشند. حس رضایت مندی ساکنین افزایش خواهد داشت. در بسیاری از فضاهایی که از معماران می‌خواهند طراحی شود امکان افزایش فیزیکی فضا وجود ندارد و محدودیت‌ها خود را نشان می‌دهند. بنابراین این راهکار امروزی و مقرون به صرفه خواهد بود.


استفاده از درب کشویی در سایر فضاها:


در بعضی از موارد ممکن است شما دوست نداشته باشید که درب های کشویی در منزلتان خیلی دیده شوند در این صورت می‌توانید از متریال به کار رفته برای دیوارها و یا سقف و کف استفاده نمایید. برعکس ممکن است بخواهید که درب شما شاخص و در معرض دید باشد بنابراین از رنگ‌های متفاوت استفاده نمایید.

 

درب کشویی برای تفکیک فضاهای داخلی
تفکیک فضاهای داخلی با کاربردهای متفاوت

درب کشویی برای انبار و کمد
درب کشویی در پنهان کردن کمد ها و انباری

استفاده از چوب طبیعی در طراحی درب کشویی به عنوان یک المان در دکوراسیون

درب کشویی به عنوان آینه

هرگاه نیاز به تغییر دکوراسیون داشتید به راحتی می‌توانید با عوض کردن جنس و یا رنگ، این درب‌ها را با فضای جدید معماری خود هماهنگ کنید. درگاه‌های درهای معمولی در این سیستم درب کشویی پنهان شو وجود ندارند بنابراین یکی از وجه‌های تمایز آن‌ها در معماری داخلی این است که طراح داخلی می‌تواند هرگونه چارچوبی را به راحتی بدون نیاز به تخریب برای آن استفاده کند.

 

درب کشویی
درب کشویی

 

 

انواع مدل‌های درب کشویی:

درب کشویی از تنوع بالایی در طراحی برخوردار هستند که رایج‌ترین انواع آن‌ها را معرفی می‌نماییم.

 

درب کشویی Bypass:

کاربردی‌ترین نوع از درب‌های کشویی، درب‌های Bypass هستند که برای فضا‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند، زیرا این درب‌ها نیازی به فضای بازشو ندارند. با بهره گیری از ریل بالا و پایین و حرکت درب بر روی ریل به سمت چپ و یا راست، درب باز و بسته می‌شود. لازم به ذکر است، اجرای درب بصورت Bypass نیاز به عرض کافی برای قرار گرفتن ریل‌ها دارد.

 

 

درب کشویی Pocket:

این درب نیز برای فضاهای کوچک مناسب می‌باشد و در مقایسه با درب Bypass می‌تواند ابعاد کوچکتری داشته باشد. درب‌های Pocket فاقد لولا بوده و با حرکت بر روی ریل، در داخل دیوار می‌رود. درب تک لنگه ریلی با این سیستم برای سرویس بهداشتی کوچک بسیار ایده آل می‌باشد.

شرکت روماک درب ریلی pocket تک لنگه را به عنوان درب ضد آب سرویس بهداشتی طراحی و اجرا می‌نماید.

 

درب کشویی تاشو و یا Bi-Fold

بای فولد یا همان درب کشویی تاشو فاقد ریل می‌باشد و از چند بخش تشکیل شده که قابلیت تا شدن دارند. در نتیجه در مقایسه با درب‌های لولا خور، نیاز به فضای بازشوی کمتری دارند. این درب‌ها در عرض کم هم قابل اجرا هستند.

در ادامه به بررسی بیشتر این درب ها می‌پردازیم.

 

درب‌های فرانسوی ریلی
درب فرانسوی در واقع همان درب‌های دو لنگه هستند که به عنوان درب داخلی و یا ورودی مورد استقاده قرار می‌گیرند. طراحی درب فرانسوی همراه با چندین پنل و با ترکیبی از شیشه رایج می باشد. متریال متنوعی از جمله چوب، آلومنیوم و … برای فریم های درب که در برگیرنده شیشه ها ست، استفاده می شود. طراحی درب های فرانسوی به صورت ریلی نیز امکان پذیر می باشد.

درب فرانسوی ریلی

درب‌های آکاردئونی
یکی از ارزانترین درب‌های کشویی، درب آکاردئونی می‌باشد. همانطور که از نامش مشخص است، همانند یک آکاردئون باز و بسته می شود و کم‌ترین فضای ممکن را اشغال می‌کند.

 

 

 

 

درب-کشویی
درب-کشویی

 

متریال کاربردی برای انواع درب کشویی:


متریال باید متناسب با محیط و نیاز شما انتخاب گردد. در ادامه رایج‌ترین متریال برای این درب‌ها را بیان خواهیم کرد.

چوب: از جمله کاربردی‌ترین و بهترین متریال برای انواع درب کشویی می‌باشد. حس کلاسیک، زیبایی، ماندگاری بالا و نیاز به مراقبت نسبتاً کم از جمله ویژگی‌های چوب می‌باشد.

آلومینیوم: درب‌های آلومینیومی ظاهری ساده و شیک برای محیط پاسیو دارند. وزن سبک، ماندگاری بالا، نیاز به مراقبت کم و عدم خش پذیری از جمله بارز‌ترین ویژگی‌های این متریال می‌باشد.

فایبرگلاس: از آنجایی که این متریال ظاهری مشابه چوب دارد، زیبا بوده ولی قیمت مناسب‌تری دارد. استفاده بهینه از انرژی، ماندگاری بالا، نیاز به نگهداری کم و مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی از جمله خصوصیات فایبرگلاس می‌باشد.

وینیل: این متریال به مصرف بهینه انرژی کمک می‌کند، علاوه بر این، در برابر حرارت مقاوم بوده و ارزان‌ترین متریال برای تولید این درب‌ها است.

استیل: مقاوم‌ترین و ماندگار‌‌ترین متریال برای ساخت درب‌های ریلی، استیل می‌باشد که علاوه بر قیمت پایین، در برابر تغییرات آب و هوایی نیز مقاوم است. هر چند نیاز به رنگ آمیزی مرتب دارد.

بنابراین بهتر است با توجه به نیاز، شرایط آب و هوایی، بودجه و از همه مهم‌تر فضایی که قصد استفاده از درب را دارید، متریال مورد نظر را انتخاب نمایید.

 

 

تماس باما: 5515 116 0911

آدرس : مازندران، بابل، امیرکلا

ایمیل: info@panjere-beynolmelal.ir

درب کشویی
برچسب ها: